دانشکده علوم قرآنی مراغه

دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم . University of Quranic Sciences and Thoughts

تصوير استاتيك

دانشکده علوم قرآنی مراغه

دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم . University of Quranic Sciences and Thoughts

ساعت و تاريخ

تور تایلند
دانشکده علوم قرآنی مراغه

- آذربایجــان شرقـی. شهرستان مراغـه
- دانشکده علـوم قرآنـی مراغـه
- کدپستـی: 5514884179
- 37250995 041 دورنگار: 37237300 041

اللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِدا ‏وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَك َطَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فيها طَويلاً

اسلاید شو

تماس با ما

اوقات شرعی

گالری عکس

گالری تصاویر قرآن آنلاین

اسلاید شو

پنجشنبه, ۲۹ آذر ۱۳۹۷، ۰۳:۲۸ ب.ظ

کارگاه آموزشی

دانشکده علوم قرآنی مراغه مضرات اعتیاد و تبعات ناشی از آن

 وخطرات فضای مجازی

با توجه به ضرورت بالابردن سطح آگاهی دانشجویان در خصوص مضرات اعتیاد و تبعات ناشی از آن و خطرات فضای مجازی، کارگاه آموزشی ویژه دانشجویان با حضور سرهنگ رسول داداش زاده، جانشین فرماندهی انتظامی شهرستان مراغه در دانشکده علوم قرآنی یرگزار گردید.

اهم مطالب مطروحه در این کارگاه آموزشی:

مواد مخدر: بدهی کلی - کثیفی و آشفتگی- بیماری های دهان و دندان- عفونت دستگاه تنفسی فوقانی- اختلالات پوستی- اختلالات عصبی و شناختی- اختلالات خواب و هذیان گویی- تهوع- یبوست- تداخل دارویی

 فضای مجازی: تهدیدهای فضای مجازی-هداف دشمن از ایجاد فضای مجازی- آسیب‌های فضای مجازی دختران بیشتر از پسران- نشانه‌های اعتیاد به اینترنت- هشدار در مورد گوشیهای اندروید- هشدار در مورد عکس های شخصی درگوشیهای اندروید-هشدار در مورد کارتهای بانکی - راهکارهای درمان معتادان به اینترنت.

 با مصرف مواد مخدر، ضربان قلب و فشار خون افزایش پیدا می کند و سرخرگ ها و سیاهرگ های بدن را تحت تاثیر قرار می دهد و می تواند پوست آنها را لکه دار کند.

صرف مواد مخدر تاثیرات مخرب جبران ناپذیری را چه از لحاظ جسمی و چه از لحاظ روحی بر جای می‌گذارد.

برخی از اثرات سوء مصرف مواد مخدر بر بدن برگشت پذیر هستند و برخی دیگر غیر قابل برگشت، طوری که تاثیرات آنها به طور دائمی باقی خواهد ماند. 

تاثیر مضر مواد مخدر را بر بدن انسان بیان می کنیم.

1- بدهیکلی: بسته به داروی مخدر مصرفی، وزن فرد معتاد ممکن است طی زمان کوتاهی به طور غیرطبیعی افزایش و یا کاهش پیدا کند. پس چاقی و لاغری در طی مدت کوتاه، از اثرات مضر مصرف مواد مخدر می باشد

2- کثیفی و آشفتگی: یکی دیگر از تاثیرات مضری که مصرف مواد مخدر روی بدن فرد دارد، اثرات آن روی بهداشت و نظافت شخصی می باشد . فرد معتاد، آدمی کثیف و آشفته می باشد.

3- بیماری های دهان و دندان: بیماری های لثه به صورت خفیف یا شدید، در معتادان به مواد مخدر وجود دارد. این افراد معمولا لثه هایی قرمز رنگ دارند که با خونریزی همراه است.

افرادی که معتاد می شوند، مسئولیت پذیری خود را در قبال زندگی از دست می دهند و به فردی بی مسئولیت تبدیل می شوند. متاسفانه آنها در مورد مسایل مربوط به سلامت شخصی خود هم احساس مسئولیت نمی کنند؛ مثلا به وفور مشاهده شده که این افراد، بیماری لثه خود را درمان نمی کنند و در نهایت با بیماری حاد لثه و از دست دادن دندان ها مواجه می شوند . 

4- عفونت دستگاه تنفسی فوقانی: بروز عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی از بارزترین اثرات مضر مصرف مواد مخدر می باشد.

معمولا افراد معتاد سیگار می کشند و یا مواد مخدر را با عمل دم وارد ریه های خود می کنند.

این فرد با علایمی مانند خونریزی بینی، سرفه شدید و التهاب قفسه سینه مواجه می شود که در صورت ادامه مصرف و یا مصرف طولانی مدت مواد مخدر، علایم مذکور تشدید شده و فرد به نارسایی ریوی مبتلا می شود که حتی خطر مرگ را به دنبال خواهد داشت.

5- اختلالات پوستی: پوست افراد معتاد به مواد مخدر، به رنگ قرمز متمایل می شود. با مصرف مواد مخدر، ضربان قلب و فشار خون افزایش پیدا می کند و سرخرگ ها و سیاهرگ های بدن را تحت تاثیر قرار می دهد و می تواند پوست آنها را لکه دار کند.

به همین ترتیب غدد عرق و چربی بدن آنها بیش از حد فعال می شوند و زمینه را برای ابتلای فرد معتاد به ناراحتی ها و بیماری های پوستی از جمله آکنه فراهم می کنند.

6- اختلالات عصبی و شناختی: مواد مخدر به محض ورود به بدن، روی سیستم عصبی تاثیر می گذارد. مصرف مواد مخدر می تواند حافظه و میزان توجه فرد و توانایی استدلال و برهان او را به طور کامل و یا نسبی مختل کند؛ مثلا قدرت تصمیم گیری او را در شرایط بحرانی کاهش و یا کلا از بین ببرد. با افزایش مصرف، شدت این تاثیرات بر بدن بیشتر می شود و فرد ناتوان تر از گذشته می شود.

7- اختلالات خواب و هذیان گویی: یکی از تاثیرات مضر مصرف مواد مخدر بر روی سیستم عصبی، اختلالات خواب می باشد. طی این تاثیر، فرد به مرور بی خواب می شود و شروع به هذیان گویی می کند .

8- تهوع: تهوع یکی از عوارض شایع بسیاری از انواع مواد مخدر می باشد. آستانه تحمل بدن فرد در مواجهه با مصرف مواد مخدر متفاوت است. حال اگر میزان دوز مصرفی افراد، زیادتر از آستانه تحمل آنها باشد، حالت تهوع در فرد ایجاد می شود. این حالت، هنگام اولین مصرف و موقع افزایش دوز مصرفی، به طور فراوان مشاهده می شود.

9- یبوست: یکی از عوارض مصرف مواد مخدر، از دست دادن آب بدن می باشد که به دنبال آن مشکلی به نام یبوست ایجاد می شود.

فرد مصرف کننده مواد مخدر با کمبود آب بدن مواجه می شود و برای رفع این مشکل باید آب بیشتر و مواد غذایی با فیبر بالا مثل سبزیجات، مصرف کند.

10- تداخل دارویی: مصرف برخی داروها به طور هم زمان و بدون اجازه پزشک توسط معتادان، بسیار خطرناک می باشد و حتی می تواند منجر به مرگ شود.

تهدیدهای فضای مجازی

از دیگر تهدیدهای فضای مجازی اعتیاد به این فضاست و قطع ارتباط با دنیای حقیقی است، دنیای حقیقی را راه می کنیم و می چسبیم به دنیای مجازی که سرابی بیش نیست و ارتباط با اقوام و خویشان و خانواده را رها می کنیم و در فضای مجازی سر در گم در به دنبال محرم اسرار می گردیم غافل از اینکه محرم اسرار خانواده هست و زندگی در فضای مجازی واقعی نیست و یک سراب است که باید تا حد امکان از آن فاصله گرفت.

هداف دشمن از ایجاد فضای مجازی

دشمن همواره سعی دارد مطالب دروغ را در اذهان و باور مردم و به ویژه جوانان تزریق کند جنگ نرم دشمن قاعده و قانون ندارد، آن‌ها همواره هجوم رسانه‌ای خود را در ابعاد مختلف در کشور ما پیاده کرده‌اند و در تلاش هستند تا اعتقادات، باورها و حتی مسائل سیاسی، امنیتی و اجتماعی ما را تخریب کنند. 

آسیب‌های فضای مجازی دختران بیشتر از پسران

طبق بررسی‌های انجام گرفته از سوی کارشناسان دختران بیشتر از پسران در معرض تهدید و آسیب‌های اجتماعی حاصل از استفاده بی‌رویه‌ی اینترنت قرار می‌گیرند و این بدان دلیل است که افراد سودجو با راه‌اندازی سایت‌های مختلف اعم از تبلیغاتی، کاریابی و یا در غالب دوستی‌ها و ازدواج‌های اینترنتی دختران جوان و ساده لوح را طعمه‌ی اهداف غیر اخلاقی و غیرقانونی خود قرار داده و آن‌ها را فریب می‌دهند و این امر باعث بروز مشکلات فراوان در جامعه و خانواده برای دختران فریب خورده می‌شود و متأسفانه این رویه همچنان رو به رشد و در حال پیشرفت است.

نشانه‌های اعتیاد به اینترنت چیست؟

برای این که بتوانیم فرد معتاد به فضای مجازی را بشناسیم باید رفتارهای او را مورد بررسی قرار دهیم به طور مثال افرادی که به اینترنت اعتیاد دارند نسبت به دیگران احساس تنش، عصبانیت و خستگی داشته و درزمانی که به اینترنت دسترسی ندارند، بیشتر عصبی و خسته و حتی در برخی مواقع این افراد دچار افسردگی، تشویش و عدم اعتماد به نفس، خشونت، علاقه به صرف زمان بیشتر در برابر رایانه، صرف نظر از انجام فعالیت‌های اجتماعی و تفریحی می‌شوند.

هشدار در مورد گوشیهای اندروید

سیستم عامل اندروید ضریب نفوذش بسیار بالاست و احتمال هک شدن آن توسط کاربران نیز ضریب بالایی دارد و درست بعد از هک شدن گوشی، اختیار آن از دست شما خارج می شود و کنترل کننده اصلی گوشی موبایل دیگر صاحب گوشی نیست، بلکه هکر است.

هشدار در مورد عکس های شخصی درگوشیهای اندروید

بعضی از برنامه بعد از نصب از شما اجازه می گیرند تا در هر زمان، مکان و هر شرایط بتوانند بدون اجازه شما از دوربین گوشی تان به نفع خود استفاده کنند و هر زمان که خواستند بدون اجازه شما فضای اطرافتان را شنود کنند و حتی بدون اجازه شما به فایل های شخصیت تان یعنی فیلم ها و عکس های شخصیت تان دسترسی داشته باشند، که این موضوع بسیار خطرناک و منشاء بسیاری از کلاهبرداری ها بوده است.

هشدار در مورد  کارت های بانکی و رمزهای بانکی

برای استفاده از اینترنت بانک باید از کارت بانکی استفاده شود که کارت بانکی جاری ماست و پس انداز نیست. اینترنت بانک بسیار کار را سهل کرده اما این سریع بودن برای مجرمان هم هست. مجرمان در کمین هستند. عین صفحه بانک که شما می بینید، درست می کنند و آن را کپی می کنند. وقتی شما از اینترنت بانک استفاده می کنید نام بانکی را می زنید و لوگوی آن بانک را می بینید که چشمان تان به آن عادت دارد. از شما شماره مشتری و پسورد می خواهد. حتی صفحه کلید برای ایمنی بیشتر می بینید و حروفی که باید برای تایید آن را تایپ کنید. غافل از اینکه آدرس اینترنتی را چک کرده باشید. افرادی که می خواهند از اینترنت بانک استفاده کنند آدرس بانک را خودشان تایپ کنند.

راهکارهای درمان معتادان به اینترنت چیست؟

اولین راهکار درمان فرد معتاد به اینترنت این است که شخص در ابتدا بیماری خود را بپذیرد، سپس در طول روز زمان مشخصی را صرف استفاده از اینترنت کند و در ساعت‌های دیگر خود را به انجام کارها و تفریحات دیگر مشغول کند. فرد باید یاد بگیرد که اینترنت بیشتر جنبه کاری دارد و نباید بیش از یک یا دو بار در روز به سراغ آن برود و باید به طور منطقی و صحیح از آن استفاده کند و بداند تمام زندگی در استفاده از اینترنت خلاصه نمی‌شود.


(مشاهده این خبر در سایت ایحاء)

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">