قلب رمضان، شب قدر است
در امام زاده سید محمد(ع) مراغه
وی افزود: در مورد پیامبر (ص) در تشهد نماز می خوانیم :" اشهد ان لا اله الا الله وحده لا شریک له و اشهد ان محمدا عبده و رسوله " در این فراز مقام عبودیت مقدم بر مقام رسالت ذکر شده است پس علت وصول به مقام رسالت، وصول به مقام عبودیت است و در روایتی از آن حضرت نقل شده است که فرمود : " کنت نبیا وآدم بین الماء والطین."
در مورد کعبه می خوانیم : " انً اوًل بیتٍ وُضع للنّاس للذی ببکًة مبارکاً "
کعبه خانه ای امن و امان از گزند حوادث طبیعی و قهر جباران و بدخواهان است، کعبه مایه امنیت هر کس و هر چیزی است که به آن وارد شود. امام باقر(علیه السلام) فرمود: هر کس وارد آن (بیت) شود، در حالی که عارف به تمام واجبات الهی باشد، در عالم آخرت از عذاب همیشگی در امان خواهد بود.
رئیس دانشکده علوم قرآنی مراغه گفت: طبق روایات فراوان، اگر کسی در خارج حرم مرتکب جرمی شود و به حرم خدا پناهنده گردد، تا زمانی که در حرم به سر می برد، کسی حق تعرّض به او را ندارد و نمی توان در آنجا بر او حدّ جاری کرد، حتی اگر حیوانات وحشی هم به حرم خدا پناهنده شوند، کسی حق تعرّض به آنها را ندارد و نیز درختان خودرو در حرم خدا را هم کسی نمی تواند بکَند. این امنیت همه جانبه حرمِ خدا، به اعتبار وجود کعبه در آن است.
در مورد ماه رمضان رسول گرامی اسلام (ص) در خطبه شعبانیه فرمود : " أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّهُ قَدْ أَقْبَلَ إِلَیْکُمْ شَهْرُ اللَّهِ بِالْبَرَکَةِ وَالرَّحْمَةِ وَالْمَغْفِرَةِ. شَهْرٌهُوَعِنْدَ اللَّهِ أَفْضَلُ الشُّهُورِوَأَیَّامُهُ أَفْضَلُ الْأَیَّامِ وَ لَیَالِیهِ أَفْضَلُ اللَّیَالِی وَسَاعَاتُهُ أَفْضَلُ السَّاعَاتِ."
استاد محمدی راد در بخش دیگر از سخنان خود بیان داشت: بر اساس آیه ۱۸۵ سوره مبارکه «بقره» «شَهْرُ رَمَضانَ الَّذِی أُنْزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ» و سوره قدر و آیات «إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِی لَیْلَةٍ مُبارَکَةٍ إِنَّا کُنَّا مُنْذِرِینَ فِیها یُفْرَقُ کُلُّ أَمْرٍ حَکِیمٍ أَمْراً مِنْ عِنْدِنا إِنَّا کُنَّا مُرْسِلِینَ.» از سوره دخان ، قرآن در شب قدر نازل شده و شب قدر در ماه رمضان واقع شده است بنابر این ، قلب رمضان ، شب قدر است که پر از رحمت و مغفرت الهی است و لذا رسول خدا (ص) فرمود " در این ماه از رحمت الهی محروم نمی شود مگر افراد شقی " فَإِنَّ الشَّقِیَّ مَنْ حُرِمَ غُفْرَانَ اللَّهِ فِی هَذَا الشَّهْرِ الْعَظِیمِ " .
از بهترین اعمال در شب قدر دعا و تضرع به در گاه الهی و استغفار از لغزشهای گذشته و در خواست موفقیت و هدایت برای جامعه بشری در آینده است رسول خدا (ص) فرمود:" أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّ أَبْوَابَ الْجِنَانِ فِی هَذَا الشَّهْرِمُفَتَّحَةٌ فَاسْأَلُوا رَبَّکُمْ أَنْ لَا یُغَلِّقَهَا عَنْکُمْ وَ أَبْوَابَ النِّیرَانِ مُغَلَّقَةٌ فَاسْأَلُوا رَبَّکُمْ أَنْ لَا یُفَتِّحَهَا عَلَیْکُمْ"