بایسته های دانشجویی در قرآن و روایات
نشست علمی، با عنوان:
بایسته های دانشجویی در قرآن و روایات
نشست علمی، با موضوع بایسته های دانشجویی در قرآن و روایات، با حضور دانشجویان و دانش پژوهان، در سالن اجتماعات دانشکده علوم قرآنی مراغه، برگزار گردید.
دکتر محمد سبحانی، رئیس دانشکده علوم قرآنی مراغه، ضمن تبریک ولادت با سعادت نبی اکرم حضرت محمد(ص) و آغاز هفته وحدت، با اشاره به خطبه 231 نهج البلاغه، یکی از اهداف بعثت و شخص حضرت رسول اکرم(ص) را، پر کردن شکاف های اجتماعی بیان کرده و افزورند:
امام علی (ع) در همین خطبه می فرمایند: خداوند توسط پیامبر(ص) گسیختگی های جامعه را نظام داد و پراکندگی را به هم پیوست و میان خویشاوندان الفت و دوستی ایجاد کرد.
ایشان با اشاره به آیاتی از قرآن کریم، مقام انسان را در حوزه نکوهش و تکریم تشریح کرده و بیان داشتند: خداوند انسان را در ابعاد معنوی، هم ردیف فرشتگان قرار می دهد و می فرمایند: شَهِدَ اللّهُ أَنَّهُ لاَ إِلَـهَ إِلاَّ هُوَ وَالْمَلاَئِکَةُ وَأُوْلُواْ الْعِلْمِ قَآئِمَاً بِالْقِسْطِ لاَ إِلَـهَ إِلاَّ هُوَ الْعَزِیزُ الْحَکِیمُ (سورة آل عمران/18). و در ابعاد مادی، انسان در ردیف چهارپایان قرار میگیرد و خطاب می شود: کُلُوا وَ ارْعَوْا أَنْعامَکُمْ) سوره طه/54) – و آیه 32 سوره عبس: مَتَاعًا لَکُمْ وَلِأَنْعَامِکُمْ .
عضو هیات علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، افزودند: ابن ابی الحدید در شرح نهج البلاغه، از امام علی(ع) نقل می کند که حضرت فرمودند: العلمُ سلطان. علم و دانش مایه اقتدار انسان است و به انسان در دنیا اعتبار و قدرت و شخصیت می دهد.
دکتر سبحانی، با اشاره به نگاه دین و آموزه های دینی به ارزش علم که موجب رهایی انسان از جهالت در حوزه اندیشه و انگیزه شده و به انسان معرفت و آگاهی می دهد، ادامه دادند: علم و دانایی موجب خروج انسان از دایره جهالت و ورود او به کانون دانایی و شناخت می شود.
ایشان بایسته های اخلاق دانشجویی را در ساحت های مختلف مورد توجه قرار داده و موضوعاتی چون: اخلاق پژوهشی، اخلاق سیاسی و تحلیل سیاسی، حقوق دیگران، اخلاق آموزشی، اخلاق عبادی و معنوی مورد بحث و تحلیل قرار گرفت.
درادامه نشست، برنامه پرسش و پاسخ، در فضایی صمیمی، برگزار و به سوالات دانشجویان پاسخ داده شد.